Na závodech pořádané hradeckým HaKi runem zaujmou jejich poetické názvy. Takže bylo možné si dát třeba Běh liščím územím či Běh podzimní mlhou.

Poslední novinkou byl Běh okolo Kříže, K je velké. Tak jsem se byl pořadatelky zeptat, o který kříž v lese šlo, a bylo mi vysvětleno, že Kříž je název rybníka, kolem kterého jsme běželi. Holt člověk se furt učí.

Nakonec se na startu sešla i početná běžecká skupinka.

Před hlavním závodem proběhly soutěže pro děti a zrovna druhý závod měl svoji šťávu. Mládež běhala kolem v lese postaveného skutečného hradiště, které je u hradeckého lesního hřbitova, a druhý rozběh patřil menším chlapců. Jasně vedoucí závodník chtěl pořádně říznout zatáčku a i druhý šel zkratkou za ním. Oba měli značný náskok, ale v trávě asi kluci o něco zakopli a oba šli k zemi. Iniciátor teda více, takže se v samotném závěru pořadí obrátilo, holt zasáhla vyšší moc.

Hlavním závod byl vypsaná na 7 kilometrů. Dle map i GPS měření měl 6,7 km a součet stoupání 38 metrů. Kdo to v Hradci znáte prostě po polovině závodu bylo stoupáníčko jako by jste pomyslně v lese vybíhali z města k novohradeckému kostelu. Bylo nejdříve mírné a postupně přidávalo grády.

Jak je už na akcích HaKi runu tradicí ve stylu start cíl vyhrál hradecký „Keňan“ Drahomír Randa ze Stěžer – 23:22. V závěru se na druhé místo prosadil další veterán Tomáš Kyncl z Holic – 26:59.

Celkově třetí byla nejlepší žena závodu Aneta Khýrová ze Dvora Králové nad Labem – 27:46 . Celkově čtvrtá byla další žena Veronika Dvořáková za 33:34.

Po závodě to byl i fičák. Všichni kdo běželi s hromadným startem to dali pod 50 minut, takže kolem jedenácté proběhlo vyhlášení výsledků. John Cagwe