V neděli 16. Července se uskuteční již 5. ročník závodu pro dospělé i děti – Beskydský biatlon.

Zázemí akce bude opět umístěno v areálu Horeček v Trojanovicích (kousek od Frenštátu pod Radhoštěm), který nabízí ideální podmínky právě pro tento závod. Trať povede v okolí amfiteátru, Rekovic a v neposlední řadě také kolem památné zvoničky. Areál na Horečkách se krom krásné přírody pyšní také skokanskými můstky olympijského vítěze Jiřího Rašky.

Závod se skládá z běhu (lesní trail) a střelby na biatlonové terče z laserových pažebních pušek (používaných na oficiálních biatlonových závodech). Závodníci budou mít tak možnost zažít nenahraditelnou atmosféru plnou adrenalinu jak na střelnici, tak také v průběhu trati, kde do posledních metrů není nic jisté.

Akce bude opět probíhat formou dvoučlenných štafet a to na 1350 metrů dlouhém zvlněném lesním okruhu. Členové týmu se budou vždy střídat po jednom kole – celkem tak každý závodník uběhne 3 okruhy a bude absolvovat jednu střelbu v leže a dvě ve stoje.

Součástí akce budou také vložené závody pro děti.

Letošní novinkou bude možnost finančně podpořit na místě akce Štěpánka ze Ženklavy. Výtěžek bude použit na rehabilitační prostředky.

Více informací o závodě najdete na webových stránkách: http://www.beskydsky-biatlon.estranky.cz