Druhý ročník charitativního závodu na podporu předčasně narozených miminek „Kulíšků“ letos přilákal do příhraniční vesničky Hať přes 200 závodníků všech věkových kategorií. V sobotním slunečném a horkém dopoledni se tak opět závodilo na silniční zvlněné pětce a krosové Kulíškové desítce. Byly také připraveny závody pro děti a retro běh pro Viky na 1,5 km.

V hlavním závodě na 10 km svedli souboj o prvenství závodníci z BK Ludgeřovice Jiří Mučka a Tomáš Papaj, ze kterého vyšel vítězně prvně jmenovaný Mučka (45:47). Papaj finišoval v čase 46:00 a třetí místo obsadil Piotr Jeziorski Apostol Fatimy (46:38).

Mezi ženami zvítězila Zuzana Lippová SK Černé plíce (53:46), druhá za ní doběhla Lenka Mrkvová (55:41) a třetí Julie Kalvarová (55:57).

Na 5 km trati svedli pěkný souboj Ostraváci Milan Nehudek Jof-X-Team a Ivan Karas. Karas od začátku vedl a Nehudek ho po celou dobu závodu pomalu ale jistě stahoval až ho na posledním kiláku udolal a v čase 18:50 zvítězil. Karas (18:57) tak bral stříbro. Pro bronz si doběhl loňský vítěz Štěpán Jaroš Jarošci (19:30).

Mezi ženami zvítězila loňská vítězka desítky Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (19:36). Druhé místo brala mlaďounká biatlonistka Vanessa Ďurajková Tiril Team 20:57 a třetí skončila pro změnu zkušená bikerka Petra Hartmanová Head Pro Team Opava (22:11).

Každý závodník v cíli dostal medaili, balíček od partnerů a když jsme na té Prajzske, tak nechyběly ani koláče. Děti si mohly zablbnout ve skákacím hradu a o hudební podkres se postarala grupa Vybraná společnost.

Tečkou za celým závodním dopolednem bylo vyhlášení medailistů. Druhý ročník akce se tak opět vydařil, a za to patří velký dík především patronce nadačního fondu Kulíšek Kamile Plačkové a jejímu organizačnímu týmu.

Finanční částka na podporu nedonošených miminek, která se dnes vybrala bude určitě parádní, bo jak se u nas na Prajzske řika V Hači su ludže bohači.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného