Letos potřetí ostravský Bělák přivítal v sobotním dopoledni 131 běžců a běžkyň všech věkových kategorií, aby poměřili své síly na Podzimním Rundálu. A podzimní dnes opravdu byl. Deštivé a sychravé počasí panovalo po celou dobu akce a na všechny tak čekala mokrá a blátivá trať plná kaluží v lesoparku.

Nejprve závodily děti, žactvo a dorost na asfaltových tratích od 300 m po 1400 m. Všichni hned schytali pěknou dávku dešťových kapek, ale i tak předvedli pěkné výkony. Nejrychlejší zde byli: Nikola Halatová, Jan Holesz, Beata Schmidová Atletika Poruba, Albert Podžorski, Sofie Filipová Atletika Poruba, Albert Schmida Atletika Poruba, Iveta Kochánková AK SSK Vítkovice, Kristián Patrick Kučera AK SSK Vítkovice, Natálie Ester Kašná AK SSK Vítkovice a Roman Mohyla TJ Slezan Frýdek-Místek.

Na dospělé čekala zvlněná asfalto-šotolinová trať o délce 4,5 km. Hodinu před polednem na chvíli déšť ustál, právě když vyběhly ženy. Hned po startu utekla zbytku startovního pole dvojice Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná a Markéta Laciková TJ Slezan Frýdek-Místek. Po kilometru se Kašná trhla a Lacikové začala postupně utíkat a v čase 18:27 si doběhla pro zlato. Laciková (19:42) tak brala stříbro a na její maminku Hanu Lacikovou (20:11) zůstal zasloužený bronz.

V pravé poledne za nejvydatnějšího deště se na trať vydali muži. Zde nikomu ze soupeřů nedal šanci Miroslav Mokroš FreeRun Vratimov (16:17) a zvítězil stylem start-cíl. Druhou pozici po celou dobu kontroloval David Flaša Abstinenční repre (16:33). To o třetí příčku svedli boj do posledních metrů Ivan Faldyna (17:04) a matador Daniel Šindelek MK Seitl Ostrava (17:06), ze kterého vyšel o dvě vteřiny vítězně Faldyna.

Po doběhnutí každý ze závodníků obdržel pěknou medaili, která tvoří díl do skládačky celého seriálu. Pro všechny bylo připraveno občerstvení a stovky koblih k zakousnutí. Při vyhlášení medailistů déšť pomalu ustával a všichni ocenění si odnesli pěkné ceny a prize money. Dnešní závod opět zamíchal celkovým pořadím celého seriálu a na tom Zimním v prosinci se tak bude bojovat o poslední cenné body!

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného