Devátý ročník Běhu Dobruškou, čtyř okruhového trochu houpavého silničního závodu na deset kilometrů, ovládli domácí běžci.

V soutěži mužů se i taktizovalo. Favorit pětky Bořek Čejka to na místě vyhodnotil tak, že desítka je jistota, ale nejspíše by pětku vyhrál. V ní byl nejlepší legendární padesátník Petr Louda z Jilemnice, který Bořka vzal ve finiši – 19:04. Ten však už vypadal unaveně a čekala ho ještě dvě kola.

Bořek vedl od startu. Za ním běžel v tu dobu nejlepší padesátník Michal Krtička z Hronova a následovala trojice, v níž byl pozdější vítěz Péťa Ulich. Po dvou kolech bylo vidět, že toho má Bořek plné zuby, ale do posledního šel ještě první, ale v tu dobu turbo zapnul už sólo běžící Ulich, který se soupeřům značně přiblížil. V koncovce předstihl oba – 39:09. Bořka udělal i Krtička – 39:19, oba z kategorie nad 50 let. A třetí byl nejlepší čtyřicátník Bořek – 39:29.

Soutěž žen vyhrála v stylu start cíl Kateřina Černíková – 44:32, na foto. Celý závod s ní byla v očním kontaktu orienťačka z Hradce Králové Pavla Důrková – 44:57, která je v běžeckém světě známější pod dívčím jménem Myslivcová. Desítku si dala manželka Petra Loudy Pavla, která za mlada patřila k našim elitním vytrvalkyním s časem na maraton pod tři hodiny a tentokrát vyhrála kategorii nad 50 let – 54:49.

Závody absolvovalo i několik rodinných týmů. Eva Vejběrová vyhrála pětku, manžel Honza byl třetím padesátníkem, vloni vítěz, a jejich syn Marek byl druhý do 29 let. Uspěli i Eliášovi z Vysokého Mýta. Sabina Eliášová a její tatík Radim vyhráli běh na 2,5 km. Maminka Petra byla třetí čtyřicátnicí na desítce.