Stejně jako vloni bezkonkurenčně vyhrál 36. ročník silniční desítky okolím Sedloňova v Orlických horách zařazené do velké ceny východních Čech v bězích Kamil Krunka z BK Náchod. Vloni se dostal pod 33 minut, letos zapsal 33:40. Druhý proběhl cílem František Vágenknecht z Nové Paky za 36:42, vítěz kategorii 45 – 54 let. V náročném členitém závodě drží traťák časem 29:55 legendární Ivan Uvizl.

V ženách se překvapivě objevila legendární Renata Hájková z Maratonstavu Úpice. Za mlada úspěšná běžkyně do vrchu vyhrála absolutně a byla nejlepší nad 45 let – 41:43. Překvapivě skončil souboj o druhé místo. Favorizovanější obhájkyně prvenství Denisa Kozáková z Hradec Králové byla třetí za 42:49 a vyhrála ženy 35 – 44 let. V kopcích byla lepší mladice Erika Válková z Café Bajer Pardubice a v koncovce, poslední kilák je z konce, ji soupeřka nedoběhla – 42:28. „Denisu jsem předběhla poprvé v životě a velmi si toho cením,“ konstatovala v cíli Erika, která je na nejlepší cestě vyhrát jinou soutěž – Pohár D35, kde vede po třech závodech. Závěrečné klání se uskuteční na půlmaratonské trati v Srchu u Pardubic v sobotu 4. listopadu.

V barvách běžeckého týmu z Pardubic Café Bajer poprvé do závodu nastoupila i její dcérka a nejmladší účastnice závodu Eleonora Válková, které ještě nebyly dva roky. Na místě byl i spokojený majitel stáje Milda Bajer (na foto), který se zúčastnil hlavního závodu a v kategorii 65 – 74 let byl pátý za 61:48. „Těší mě, že v našem kolektivu máme nejen zkušené a úspěšně závodnice, jako je Erika a Jana Horáková, které se pravidelně v závodech umisťují na bedně, ale i velmi nadějné mladí.“