21 097,5 m, pět asfaltových certifikovaných okruhů s převýšením okolo 200 m, vydatný déšť, klobáska a pivo v cíli. To vše dnes čekalo na 47 závodníků na 27. ročníku Kobeřického půlmaratonu zařazeného do Prajzsko-Opavské běžecké ligy. Těsně před devátou hodinou ranní z úst pana Halfara proběhla tradiční předzávodní rozprava, dnes poněkud zkrácená kvůli vydatnému dešti, který po celou dobu závodu skrápěl všechny vytrvalce. Poté pan Halfar poslal všechny na zvlněnou trať obcí a začalo se závodit.

Do vedení šla trojice David Wittek OTC Vlčáci, Tomáš Klášterka CK Frenštát a Marek Radomský. Radomský však v průběhu závodu na zbylé dva borce již nestačil a na boj o zlato zůstali Wittek a Klášterka. V náběhu do posledního kola však Wittek do toho pořádně kopl, nechal Klášterku za sebou a v čase 1:18:04 si doběhl pro vítězství. Klášterka (1:18:59) doběhl jako druhý necelou minutu za ním. To Radomského ještě dohnala skupinka závodníků, ze které na něj v posledních metrech zaútočil René Kamrád a Radomský (1:23:14) měl co dělat, aby bronz nakonec udržel. Čtvrtý Kamrád finišoval pouhé dvě desetiny sekundy za ním.

To mezi ženami od začátku držela pevně otěže ve svých rukou loňská vítězka Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná a dnes opět s přehledem zvítězila v čase 1:31:34. Druhá tak jako loni doběhla Marie Vybíralová AO Kobeřice (1:39:32). Na třetí příčce skončily ve shodném čase závodnice FTK Adéla Zdražilová a Kateřina Španělová (1:46:43).

V cíli byl pro všechny připravený teplý čaj a již zmiňovaná klobása a pivko. Na vyhlášení medailistů se počasí umoudřilo a déšť ustal. Všichni ocenění obdrželi tradiční obálky s valutami a spokojeni se mohli odebrat na zasloužený nedělní oběd. Půlmaraton byl tak letošním posledním závodem ze série „Kobeřice plné běhu“.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného