Skončil nám 37. ročník Krakonoš Český pohár v běhu do vrchu. Chtěl bych Vám tímto poděkovat za zdárný průběh a zorganizování všech 39 závodů.

Za celou sezónu neproběhla jediná stížnost na organizaci, což je velmi dobré. Loni jsme zorganizovali v poháru 35 závodů s 1956 startu­jícími. Letos 39 závodů s 1741 startu­jícími, což dělá průměr 73 závodníků na jeden závod. Mnozí jsme zklamáni, protože toto číslo bylo v minulosti větší, ale tak jde život. Závodů je tolik, že nevíme kam dřív.

Vrchařská klientela je téměř stejná, v letošním roce jsme nezískali žádnou medaili na MS, ale věříme, že se toto číslo opět vylepší. Když nám na závod „zabloudil“ reprezentant, byl vždy úspěšný. Věřme, že to bude i v budoucnu.

My jsme přemýšleli, zda uspořádat další ročník, ale protože hlavní postavy organizace – Lukáš a Renata Hájkovi a Ing. Pechek řekli, že to ještě zkusí, tak to zkusíme. Pomocí sponzorů vždy zajistíme důstojné vyhlášení celkových výsledků.

Vám bychom chtěli poděkovat za to, že neztrácíte hlavu nad výší startovného a držíte ji co nejníže. K tomu když přidáte v cíli koláče, buchty nebo namazanou housku, o to to je lepší. Domácí atmosféra je to nejlepší a myslím, že se nám budou závodníci opět vracet.

Co byste udělali jinak? Nechceme snížit počet startů a účastníků v seriálu, protože má každý dostat možnost se projevit a ukázat, co umí. Výsledkem bylo zorganizování závodu v Novém městě pod Smrkem nebo na Pradědu a závodníci byli velice spokojeni. Přijďte s jakkýmkoli tématem, jak zlepšit nebo zatraktivnit tento seriál.

Zveme Vás tímto na oslavu a vyhlášení Krakonoš Českého poháru dne 11.11.2023 do Úpice. Toto setkání bude zcela neformální, ale budou vyhlášeni všichni vítězové všech kategorií. Celá akce bude spojena s oslavou 50. let činnosti naši TJ. Bohužel je to již 50. let, co tyto srandy organizujeme, snad nám to ještě nějakou dobu vydrží, nebo se najde někdo z Vás, kdo převezme štafetový kolík.

Přeji Vám hodně zdraví, přijďte pobejt do Úpice.

PROPOZICE najdeš tady.