Jeseník – Po sobotním vítězství v traťovém rekordu v šestikilometrovém krosu v Knířově u Vysokého Mýta vyhrál Michal Horáček z Iscarexu Česká Třebová i nedělní běh z Jeseníku na Sokolí vrch zařazený do Českého poháru v běhu do vrchu.

Bohužel jeho dva největší soupeři Tomáš Blaha a Ondřej Horák, kteří proběhli cílem před Horáčkem, byli diskvalifikováni.

Horáček šel do vedení ihned po startu a jako první vbíhal i do výběhu vedoucího z Jeseníku na lesní kolonádu v Lázních Jeseník. Do centra lázní však vběhla první dvojice pronásledovatelů, aniž by Horáčka předběhla. Příčinou byla pravděpodobně drobná nedůslednost ve značení trati, která vedla k tomu, že dvojice Horáčka podběhla jinou cestou.

V soutěži žen si to rozdaly vítězka běhu na Lysou horu pražská Iva Milesová s vítězkou běhu v Knířově Annou Krátkou z Hvězdy SKP Pardubice. Po úvodním krátkém stoupání ve městě, šla v seběhové pasáži krátce do čela závodu Krátká, ale v následujících stoupáních měla jasně navrch Milseová, která vyhrála s dvouminutovým náskokem.