Centrum obou závodů Mezinárodního českopolského orientačního běhu Krnov – Pietrowice 2012 byl v krásném prostředí okolo domu dětí Centra volnočasových činností Méďa.

V 11 hodin dopoledne se sešli závodnici v polské škole v obci Pietrowice. Místo startu s velmi vysokou trávou a hejnem much, které nalétávaly na vše světle zelené a žluté závodníky trochu zneklidnělo.

Po padesáti metrech běhu se vynořila čerstvě posekaná louka a pak se jen běhalo okolo dvou jezer po trávě mezi chatkami a sousedícím lesíkem nahoru a dolů. Závod, podle mapy v měřítku 1: 4000 z dílny Jiřího Sýkory z Opavy, se líbil.

Závodnici si pak v centru závodu v Krnově odpočinuli, aby v 15 hodin opět vyběhli na druhou etapu závodu v orientačním běhu disciplíny sprint. Rovina a složitá zástavba sídliště prověřila nejen fyzickou sílu a rychlost běhu jednotlivých závodníků 25 kategorií, ale také dobrou orientační techniku a včasnou reakci na změněné podmínky.

Po závodě pořadatelé připravili losování bohaté tomboly a vyhodnocení výsledků po dvou etapách běhu. Poháry, diplomy a věcné ceny předával známý cestovatel Jiří Kolbaba, který pak večer v 18 hodin měl besedu na téma : Poklady Aljašky a západní Kanady.

Josef Zajíc

Výsledky a informace

Fotogalerie