Třetím rokem RunTour zvedá Česko z gauče a rozběhává osm měst po celé České republice. České Budějovice, Plzeň, Hradec Králové, Ostrava, Liberec, Brno, Olomouc a Praha. V parcích, lesích, ale také v historických uličkách měst a na náměstích. V sobotu 17. května rozběhne Plzeň, kde je závod už týden beznadějně vyprodaný.

Běžecký seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour, který nabízí tratě pro děti na 500 a 1 000 metrů a pro dospělé na 5 a 10 kilometrů, se během dvou let zařadil mezi nejprestižnější tuzemské akce. Stejně jako v roce 2013 láme v Plzni rekordy, letos bude dokonce start na západě Čech vyprodaný.

“Chceme běžcům zachovat komfort a závodu příjemnou rodinnou atmosféru, proto je kapacita uzavřena na tisícovce dospělých závodníků,” vysvětluje Jan Dvořák z organizačního týmu a dodává: “Nyní čekáme, zda někteří z přihlášených nezaplatí svou registraci, pak se jejich místo uvolní. Stále je tak šance se běhu zúčastnit, jen musí lidé sledovat náš web a Facebook.”

Nová trasa: závodníci si jí velmi pochvalují

V západočeské metropoli se mění místo zázemí závodu i samotná trasa. Z pivovaru se stěhuje start do Štruncových sadů a samotný běh povede také přes náměstí Republiky. “První ohlasy našich běžců jsou velmi pozitivní. Sami o změnu trasy žádali, takže jsme rádi, že jsme jim dokázali vyjít vstříc a že se jim nova trasa zamlouvá,” říká Jan Dvořák.

Bohatý doprovodný program: přijdou i hokejisté

Pořadatelé si od nových prostor zázemí závodu slibují větší prostranství, a tedy i pohodlí pro běžce a diváky. “Chystáme tradičně bohatý doprovodný program, na autogramiádu přijdou plzeňští hokejisté, zahraje místní kapela, taneční skupina Koloseum Dance Team Plzeň. Je potřeba, aby si to lidé v klidu mohli užít,” doplňuje Dvořák.

Více informací o seriálu a také možnost se přihlásit najdete na www.run-tour.cz.

Termínová listina RunTour 2014:

  • 26. 4. České Budějovice
  • 17. 5. Plzeň
  • 14. 6. Hradec Králové
  • 28. 6. Ostrava
  • 19. 7. Liberec
  • 23. 8. Brno
  • 19. 9. Olomouc
  • 4. 10. Praha