Pětkou na dráze zakončil seriál Triexpert cup svoji první polovinu. Desátý závod letošní sezony se konal na atletickém stadionu Pod Palackého vrchem.

Moderní areál se zdarma parkovištěm si nechalo líbit 248 běžců. Ukočírovat tolik borců není žádná sranda a tak se běželo postupně ve třech rozbězích.

První a druhý mohl běžet kdokoliv, třetí byl pro ty největší rychlíky. Tomu taky odpovídalo počasí. První rozběh si užil asi nejhorší podmínky. V pět hodin bylo slunko ještě dost vysoko a do závodníků celou dobu nemilosrdně pralo.

O to víc se cení, že do 19 minut se vlezli hned 4 borci. O malilinko míň slunka měli běžci ve druhém rozběhu. A do 19 minut se vlezli jen dva. Takže slunkem to není, přátelé.

Hodně běžců, co už to měli za sebou, počkalo ve stínu tribuny na třetí rozběh, který sliboval zajímavou podívanou. Ještě než se ale rychlíci rozletěli po dráze, vyslechli si přednášku o tom, jak běžci v prvních dvou rozbězích za běhu vyskakovali z dráhy pro pití a používali nedovolenou pomoc, ale oni, oni jsou ti profi, co si takové věci nemohou dovolit…

No myslím, že to třetímu rozběhu trochu polechtalo seběvědomí. Ale není na tom nic špatného. Na to, že se slunko vzpamatovalo a zase pěkně peklo, běželo jim to dobře. Akorát ten, kdo to všechno z tribuny sledoval, musel mít celou dobu oči na stopkách, jinak v tom měl guláš.

Pole se totiž hodně rychle roztrhalo, pořád někdo někoho předbíhal, závodníků tolik, že údaj jméno + zbývající počet kol se na světelné obrazovce vždy jen mihnul.

Nicméně Dan Orálek byl nepřehlédnutelný. Suverénně si metodou start a cíl doběhl pro vítězství před druhým Vítem Kněžínkem a třetím Vítem Ryškou.

V ženském závodě tentokrát chyběla jedna z favoritek, Lenka Jančaříková a tak si pomyslnou bednu vyběhaly v pořadí Lucie Kolková, Lada Železná a Adriana Slaníková.

Opět špica závod, zase trochu něco jiného než běh v terénu. A příští týden hurá potřetí do Pisárek.

Výsledky

Sjupr foto 383× – Renata Prokešová