Nikdy nekončící štafetový běh maminek MAMINY RUN rozhýbal maminky už v mnoha českých městech a obcích. Nechceš se přidat s kamarádkami a štafetu uspořádat i u vás? Další běh se uskuteční již tuto sobotu 26.7. v Křenicích u Prahy.

Projekt MAMINY RUN není závod, ve kterém by se proléval pot. Je to spíše setkání maminek, které spojuje radost z pohybu na čerstvém vzduchu a které si chtějí užít pár hodin zábavy v krásném tričku s logem MAMINY RUN.

Na start pětikilometrové trati se postavily i ženy s těhotenským bříškem nebo kočárkem. Zúčastnili se ho také babičky. Reakce žen, které běh absolvovaly, jsou velmi kladné: „Jsem moc ráda, že jsem běžela, i když jsem se ze začátku proklínala. Ani nevíme, co v nás dřímá!“ hodnotí a dál motivuje maminka Martina.

Štafeta odstartovala na Kladně 31. 5. v rámci festivalu českých maminek MAMINY CUP 2014 a od té doby je každých čtrnáct dní v jiném koutu republiky. Zapojená města a termíny jednotlivých běhů najdete na webu www.maminyrun.cz.

Do Plzně štafetový kolík přenesla česká olympionička Kateřina Emmons a myšlenku MAMINY RUN tak podpořila ve svém rodném městě.

Mgr. Pavla Hartmanová