Celkem sedm závodů na Moravě nám nabízí naše termínovka od pátku do neděle. Podzimní sezóna se nezadržitelně blíží a kolotoč závodů se po „horkém“ létě opět roztáčí.

Už v pátek odpoledne můžete zavítat do Olomouce, kde Karel Pikal ve spolupráci s SK RELAX Olomouc, o.s. pořádá šestý ročník Běhu Olomouc – Náměšť.

Závod je dlouhý 14,4 km a startuje se v 17h od Železniční stanice Olomouc – Řepčín. Závodníci poběží do Křelova, pak směrem do Loučan a potom již do cíle v Náměti na Hané v areálu KVS (ul. Zákostelí).

Zvlněná trasa vede polními cestami a po okresních silnicích. Propozice najdete zde.

Vy, kteří žijete v moravskoslezském kraji, můžete v sobotu zkusit kros. TJ Gumárny Zubří oddíl lyžování pořádá přespolní běh Okolo Soliska se startem v Zubří. Kdybyste náhodou nevěděli kde Zubří je, tak tam dojedete, když pojedete z Rožnova p. R. směrem do Valašského Meziříčí nebo naopak :-)

Na muže čeká trať dlouhá 9 km, ženy absolvují závod o délce čtyři kilometry. Akce se mohou zúčastnit i děti předškolního věku, žáci a dorostenci. Pořadatelé pro ně připravili tratě od 70 m po 6 km.

Prezentace i start proběhnou u lyžařské chaty na Solisku v obci Zubří (Staré Zubří). Další informace najdete tady.

Nedaleko Opavy, na hranicích s Polskem, se nachází obec Chuchelná. Bratři Honza a Zdeněk Vojkůvkovi zde pro vás připravili ve spolupráci s TJ Spartak a SV Elektro třetí ročník Běhu Chuchelnou.

Trať je dlouhá 15 km, vede ze 70% terénem a částečně poběžíme taky po asfaltové silnici. Další informace najdete na stránkách pořadatele.

Jirka Prokop, největší propagátor běhání ve Zlíně, vás zve na tradiční Strojařskou desítku. Konat se bude už po osmadvacáté a startovní výstřel zazní v 10 h u restaurace U Hřiba (ul. K Majáku). Propozice k tomuto závodu najdete na tomto webu.

V neděli si můžete zaběhat do vrchu. Skialpinistický oddíl TJ TŽ Třinec zde pořádá Běh na Ostrý. Převýšení závodu je 430 m a délka celé tratě činí 3,9 km. Start je naplánován na 11 hodin na konečné autobusu v Tyře u Třince, kde proběhne i prezentace. Další informace k závodu hledejte tady.

Druhým nedělním závodem je populární Brněnská pětadvacítka. Konat se bude už počtyřiačtyřicáté. Hlavním pořadatelem je Moravská Slavia Brno a na jejím stadionu se bude taky startovat.

Traťové rekordy drží Daniel Orálek (1:23:53) a Ivana Martincová – 1:40:24 (oba z AC Moravská Slavia Brno). Podrobnosti k závodu.