Australská značka Skins vyrábí kromě dlouhých kompresních elasťáků také kompresní tříčtvrťáky a trička, které jsem měla možnost vyzkoušet. Když jsem si z krabičky vybalilo tričko, tak jsem chvíli uvažovala, jestli to náhodou není nějaká velikost pro panenku, ale úspěšně jsem se do něj navlíkla.

U kompresních věcí se nenechte vystrašit menšími rozměry „menší než obvykle“. Aby bylo oblečení opravdu funkční, musí být hodně těsné, ale nesmí škrtit. Já jsem měla volbu velikosti jednoduchou, na ty moje párátka sedí ta nejmenší.

Začnu tříčtvrťákama, ty jsou totiž mé nejoblíbenější. Běžela jsem v nich už několik závodů včetně toho na Praděd. Věřím, že jsem se díky nim vyplazila až nahoru a s méně zatuhlými stehny, než všichni ostatní.

Nenápadná černo růžová kombinace v sobě skrývá velkého pomocníka při těžkých trénincích v terénu, kopcích i posilovně. V pase je široka opravdu pevná guma, ale kdyby to někomu bylo málo, můžete si kalhoty utáhnout i šňůrkama.

Z vnitřní strany je i malá kapsička na klíče. Nohavice jsou hodně uplé a tuhost podporují pevné švy. V ohybu kolene jsou klasicky pružnější a nechybí ani reflexní prvky. Nohy mám v těchto elasťákách stále svěží a hodí se i pro regeneraci.

Tričko s krátkým rukávem je mnohem více propracované. Když už se do něj navlečete, tak vcucne všechny špeky a nedostatky. Cítím se v něm zpevněná, ale překvapivě můžu normálně dýchat.

Triko je ze stejně pevného kompresního materiálu jako elasťáky, ale je proloženo i jinými druhy látky.

Přes záda se táhne růžový pás jemnější látky, aby se v triku dalo dobře hýbat a odvádělo pot. V podpaží jsou jen takové síťky, což jsem uvítala, nemám totiž ráda zpocené koláče.

Na spodní vnitřní straně oceňuji gumový pásek, nic se tak nevyhrnuje ani neodkrývá.

Kompresní oblečení značky Skins ráda recenzuji, protože mám ráda kvalitní věci, i když se za ně musí připlatit.

Snad budete mít stejně dobré zkušenosti a pocity jako já!