Startovní čísla pro 1700 běžců jsou vyprodána. Kapacita závodu, který je součástí populárního běžeckého seriálu Mizuno Running Cup je maximálně využita. Ve startovním poli nebudou chybět přední čeští běžci, takže se v sobotu 7.března můžeme opět těšit na skvělé výkony.

Start hlavního závodu na 10 kilometrů je v 11:30 hodin od budovy úřadu MČ Kbely v Železnobrodské ulici. Trasa pro běžce je stejná jako v loňském roce. Cílovou pásku protne vítěz v Centrálním parku Kbely.

Novinkou v tomto ročníku je ale uzavření celé trasy pro motorová vozidla. Pořadatelé tak chtějí lépe zajistit bezpečnost závodníků. Z tohoto důvodu bude omezena doprava ve Kbelích, Satalicích a okolí v době od 11:30 do 13 hodin.

Sobotní den bude provázet bohatý doprovodný program v Centrálním parku, připravený pro děti i dospělé, obyvatele Kbel i pro ty, kteří jen doprovázejí své blízké na závod. PALESTRA Kbelská desítka je součástí projektu Českého olympijského výboru „Česko sportuje“. Dětské závody, které startují v 10 hodin v Centrálním parku Kbely, budou podpořeny projektem „Zážitková prevence“.

„Spolupracujeme se dvěma charitativními projekty – v rámci hlavního závodu je to projekt „STK pro chlapy“ Nadačního fondu Petra Koukala a v rámci dětských běhů se jedná o projekt „Dobrotety“, uvedla tisková mluvčí závodu Kamila Bulířová. Petr Koukal společně s veslařem Ondřejem Synkem a řidičem kamionu z Rallye Dakar 2015 Martinem Macíkem budou v rámci projektů účastníky autogramiády přímo v Centrálním parku ve Kbelích. Zde bude také Dakarský kamion zaparkovaný a bude možné si jej zblízka prohlédnout.

„Zveme všechny příznivce sportu i rodiny s dětmi, přijďte v sobotu 7. března do Centrálního parku. Od 8:30 hodin můžete své děti zdarma přihlásit do dětských závodů, podpořit nadaci Petra Koukala, jehož cílem je osvěta v oblasti aktivního přístupu mužů k vlastnímu zdraví, prohlédnout si zblízka dakarský kamion, nechat si změřit množství tuku a svalů ve Vašem těle, vyzkoušet simulátor nárazu nebo jen fandit závodícím běžcům,“ shrnuje na závěr pozvání na akci Kamila Bulířová.

Tisková zpráva