Mnoho běžců jezdí na závod v oblečení, v jakém pak chtějí běžet. Jiní se před závodem převlékají. Kdo si potrpí na styl, jistě uvítá novou kolekci od Nike, která je příjemná na dotyk a vypadá velmi dobře. Ideální na pohodlné cestování i rozcvičení. A když na to přijde, dá se v ní odběhnout i samotný závod.

Pruhované „námořnické“ tričko s krátkým rukávem má trochu konzervativní design, ale hned první dotyk nenechá nikoho na pochybách, že se jedná o mimořádný kousek. Velmi příjemný a měkký materiál působí pohodlně a běh je tak komfortnější. Materiál je pružný a tričko neplandá, ale na druhou stranu ani tělo nijak neškrtí. Vhod přijde i zadní kapsička na boku, do které se vejdou akorát klíče nebo drobné.

Také tričko s dlouhým rukávem je pro běh ideální, jen černá barva působí až příliš elegantně, sám při výběru oblečení preferuji pestrobarevné kombinace. I když je triko lehké, je v něm dost teplo a tak se hodí spíše pro běhání na podzim či v zimě. Uplatnění ale najde také v létě, když člověk mnohdy vyráží na závody brzy ráno a to ještě není dvakrát teplo.

Stejně jako u trička s krátkým je triko velmi příjemné na dotek, díra na palec je umístěna tak šikovně, že pak není problém přetáhnout si konec rukávu přes hřbet ruky a klidně i přes prsty. Pokud se v průběhu běhu oteplí a je třeba vyhrnout si rukávy, ty pak drží přesně tak, jak je člověk vyhrnul. Je to snad první triko, kde jsem si toho všiml, obvykle mají rukávy tendenci se shrnovat. Zároveň ale ruku nijak neškrtí.

Dalším kouskem je „skoro bunda“, tedy triko s dlouhým rukávem a celorozepínacím zipem, rovněž v decentní černé barvě. Ideální pro cestování na závody v typicky jarním počasí – před během člověku není zima a pak jí rychle svlíkne. A po doběhu, kdy je ještě propocený, v něm může klidně vyklusat bez obav z chladnějšího počasí. Ani v mírném dešti v ní není zima. Díky celorozepínacímu zipu je i oblékání a svlékání velmi pohodlné, potěší i díry na palce na koncích rukávů.

Podobně jako u ostatního testovaného oblečení se rovněž v tomto kousku dá klidně odběhnout i závod. Ale v tu chvíli by mohla vadit kapuce a boční kapsy na zip – obojí se naopak velmi hodí cestou na závod nebo při rozcvičování v ne zrovna ideálních podmínkách. Kapsy jsou velké tak akorát – vejde se do nich balíček kapesníků, peněženka i smartphone. Vše podstatné tak má člověk po ruce.

Posledním testovaným kouskem byli běžecké šortky. Délka je tak akorát, nejsou úplně „mini“, ale ani pod kolena. Design je trochu pestřejší, modro-černý a rovněž jsou pohodlné a měkké, nic nedře (o antibakteriální vložce člověk ani neví). Na druhou stranu jsou trochu volnější a nohavice o sebe trochu „plácají“, to je ale opravdu jen hledání detailů. To bude stejně spíše otázka obvodu stehen každého běžce. Jednomu běžci mohou být volné, druhý se do nich tak-tak dostane.

Jinak musím o celém kompletu mluvit jen v superlativech, Nike se za letošní kolekcí rozhodně nemusí stydět, a kdo chce jezdit na závody stylově, má jednoduchou volbu.