Ani o prázdninách nekončí běžecká sezona. Anebo jinak: v době dovolených vyražte za neobvyklým zážitkem. Salomon Citytrail Ostrava v době největšího hudebního festivalu v zemi Colours se jím jistě stane. Sobota 18. července se blíží!

Tím spíš, že se jedná o premiéru, tedy zcela ojedinělý zážitek, který se v dalších letech stane vyhledávanou tradicí. Tak jak se to podařilo nově se zrodivším závodům Salomon Trail Running Cupu na Lipně, na Dolní Moravě, nebo v Praze.

„Naším hlavním cílem je přinést běžcům zážitek. Připravit jim takový závod, jaký se líbí nám samotným,“ říká Martin Dvořák z organizačního týmu STRC.

V Ostravě tak nachystal 13kilometrovou trasu vedoucí z industriálního areálu Dolních Vítkovic, podél řeky, na hrad, k centru města, na haldu Ema a zpět. Přitom převýšení tvoří 220 metrů a nejtěžší stoupání má 16,5%. Hotová vyhlídková jízda v průmyslovém měs­tě!

Spolupráce s hudebním festivalem pak přináší všem účastníkům – pouze na základě přihlašovacího mailu – slevu 410 Kč na sobotní vstupenku na festival. K tomu se v tombole budou losovat i další. A jen připomeňme, že letos tu vystoupí Björk, Kassabian nebo St. Vincent.

Salomon Citytrail Ostrava přinese kompletní závodnický servis jako všechny podniky STRC – tedy cílovou medaili, sms s časem a umístěním, elektronický certifikát, profifotografii z trati, možnost hlídání dětí v průběhu závodu – takže partneři mohou vyrazit i do závodu dvojic či štafet, nebo jídlo a pití v cíli. To vše za přijatelné startovné.

„Jsme sami zvědaví, jak tohle spojení běhu s možností návštěvy velkého koncertu běžce zaujme,“ dodává Dvořák, jehož tým chystá v rámci festivalu pro jeho účastníky i další pohybové aktivity.

Přihlášky a více informací na www.strc.cz