Do areálu staré koksovny Trojhalí Karolina se přesouvá zázemí sobotní premiéry Salomon Citytrailu Ostrava. Závodníci tak najdou nejen sprchy, úschovnu batožiny, ale při vyhlášení výsledků také úkryt před očekávaným spalujícím žárem.

Startovní pole už získává zajímavou podobu. Mezi muži to vypadá na souboj beskydského skyrunnera Jana Zemaníka s brněnským „rovinářem“ Lukášem Olejníčkem, čerstvým mistrem země na 10 000 metrů a 3 000 metrů překážek, a vždy zdatným Janem Kohutem z Blanska. Mezi ženami jde na start například zkušená Kamila Gregorová.

Závod je novým podnikem letošního Salomon Trail Running Cupu. „Naším hlavním cílem je přinést běžcům zážitek. Připravit jim takový závod, jaký se líbí nám samotným,“ říká Martin Dvořák z organizačního týmu STRC.

V Ostravě tak nachystal 13kilometrovou trasu vedoucí z industriálního prostředí podél řeky, na hrad, k centru města, na haldu Ema a zpět. Přitom převýšení tvoří 220 metrů a nejtěžší stoupání má 16,5%. Hotová vyhlídková jízda v průmyslovém měs­tě!

Spolupráce s hudebním festivalem pak přináší všem účastníkům – pouze na základě přihlašovacího mailu – slevu 410 Kč na sobotní vstupenku na festival. K tomu se v tombole budou losovat i další. A jen připomeňme, že letos tu vystoupí Björk, Kasabian, José Gonzáles nebo St. Vincent.

Salomon Citytrail Ostrava přinese kompletní závodnický servis jako všechny podniky STRC – tedy cílovou medaili, sms s časem a umístěním, elektronický certifikát, profifotografii z trati, možnost hlídání dětí v průběhu závodu – takže partneři mohou vyrazit i do závodu dvojic či štafet, nebo jídlo a pití v cíli. To vše za přijatelné startovné.

„Jsme sami zvědaví, jak tohle spojení běhu s možností návštěvy velkého koncertu běžce zaujme,“ dodává Dvořák, jehož tým chystá v rámci festivalu pro jeho účastníky i další pohybové aktivity.

Už dnes v 18 hodin se na místě startu v Trojhalí koná společný trénink po trati závodu.

Přihlášky a více informací na www.strc.cz