Opět nenechal nic náhodě a na domácí trati si doběhl pro jasné vítězství. Jiří Čípa zvítězil v dalším díle oblíbeného brněnského seriálu Triexpert Asics Cupu a potvrdil, že když nastoupí do závodu mimo dráhu, tak nemá konkurenci. Přes sedm kilometrů dlouhý okruh v okolí Palackého vrchu zvládl v čase 23:06 minuty a za sebou nechal dva tradiční rivaly – v cíli druhého Jiřího Petra a třetího Daniela Orálka.

Ještě větší dominanci než její mužský kolega, prokazuje v seriálu Tereza Eliášková. Znovu byla mezi ženami nejrychlejší a připsala si už osmý triumf za sebou. Trať se záludným kopcem v závěru zdolala za 30:18 minuty. Souboje na čele závodního pole příliš dramatu nepobraly, a tak se o největší pozdvižení postarala nepřítomnost mobilních záchodků v prostorách startu.

„Domluvená firma na nás prostě zapomněla. Neumím si to moc vysvětlit,“ kroutil hlavou hlavní pořadatel Tomáš Kalina. „Závodníci tak museli své potřeby konat klasickým způsobem v přírodě. Akutní případy jsme posílali oklikou do areálu atletického stadionu,“ dodal s úsměvem.

Do dvanáctého pokračování stále populárnějšího Triexpert Cupu vystartovalo tentokrát 255 vytrvalců. „Ze třech dosavadních dílů na stejném místě je to nejmíň. Ale vzhledem k tomu, že jsou prázdniny, jde stále o slušné číslo,“ pochvaloval si Kalina účast v závodě, který provázelo příjemné počasí. Bylo pod mrakem a panovala snesitelná teplota.

Do konce seriálu schází ještě osm podniků a situace na čele celkového pořadí může být ještě dramatická. Zatím sice vede díky stoprocentní docházce celkem přesvědčivě Vlastimil Lysák, stíhá ho však ultramaratonská ikona v podobě Dana Orálka. Pokud nevynechá už ani jeden start, může ještě na celkové prvenství pomýšlet. Na lídra v současné chvíli ztrácí necelých 35 bodů.

Příští zastávka Triexpert Cupu je ve středu 5. srpna na rovinaté trati v Obřanech. Ta suverénnímu Čípovi nesvědčí tolik jako terénní běhy, dá se tedy tentokrát čekat dramatičtější boj o vítězství. Start je tradičně v šest hodin večer.

Výsledky