Tak jsme se dočkali! Tři roky čekání na nový rekord je u konce. Ti, kteří si pamatovali výkon Milana Kocourka z Hradce Králové z roku 2012, na něj mohou zapomenout. Z historických tabulek ho vymazal Keňan Rop Abel Kibet, a to časem 29:57 minuty.

Dosavadní maximum tak vylepšil o celých sedm vteřin a pokořil jako první běžec seriálu magickou hranici 30 minut. „Jsem šťastný, protože to nebyl jednoduchý závod. Na trati bylo pár stoupání, sem tam nějaká zatáčka a do toho slibná konkurence. I ta mě motivovala k podobnému výkonu," vyprávěl v cíli vítěz.

V cíli za sebou nechal svého tréninkového parťáka, Maďara Gragora László a nejlepšího Čech Davida Kučeru. Ten by v jiných závodech s časem 32:40 minut možná i atakoval vítězství, tentokrát to stačilo jen na bronz. „Jsem spokojený, z Čechu jsem byl nejlepší a ani ten můj čas neni špatný," vysvětloval po doběhu.

Mezi ženami uspěla Maďarka Zita Kácser, která utekla druhé Pavle Zahálkové o 15 vteřin. „Škoda, byl to vyrovnaný závod, který rozhodli maličkosti. Už jsem se na RunTour po delší době těšila. Jsem ráda, že to vyšlo na medaili," těšila se nejlepší Češka závodu.

Podobně nadšená byla i třetí v pořadí Radka Churáňová. „Když jsem viděla startovku, věděla jsem, že lepší jak třetí nebudu. I proto to umítění beru všemi deseti.“

Tisková zpráva

+ Přidat běh do tréninkového deníku

Výsledky