Na trase se připojil k jednomu ze závodníků a s novým páníčkem nejen společně proběhli cílem, ale stala se z nich nerozlučná dvojka.

Když dojde na adoptování štěněte, nic jako špatné načasování nebo nevhodné podmínky neexistují – je to výhradně záležitost srdce a Gobi, malý toulavý čínský pes, je toho živoucím důkazem. Pejsek si našel svého páníčka během 250 kilometrů dlouhého Gobi March 2016, drsného ultramaratonu, který je součástí extrémní ultramaratonské série 4 Deserts a konal se v červnu v čínské části známé pouště. Za svého favorita si fenka vybrala Diona Leonarda, soutěživého sportovce ze Skotska a naprosto si ho získala.

„Druhý den jsem stál na startu další etapy, když jsem si všiml, že mi sedí u nohy a dívá se na mě,“ vyprávěl Leonard. „Když jsme vyrazili, pomyslel jsem si, že takhle malý pes moc dlouho nevydrží, ale on se mnou běžel celý den a zvládl celou 37kilometrovou trasu.“ Když pejskovi zakázali kvůli extrémním teplotám účast, organizátoři ho vzali s sebou, aby mohl Leonarda dál doprovázet. Poslední den proběhli společně cílem. Leonard je odhodlaný se fenky Gobi ujmout navzdory všem byrokratickým a finančním problémům, jež pramení z jejího stěhování z Číny do Skotska. „Gobi si mě vybrala za životního parťáka, takže s úžasnou podporou z celého světa dělám všechno pro to, abychom spolu mohli zůstat spolu.“

Dion Leonard se účastnil etapového ultramaratonu, když se k němu připojil toulavý pes a uběhl s ním v jednom dni 37 kilometrů.

„Druhý den jsem stál na startu další etapy, když jsem si všiml, že mi sedí u nohy a dívá se na mě.“

„Pomyslel jsem si, že takhle malý pes moc dlouho nevydrží.“

„Ale ona se mnou běžela celý den.“

Další den fenku, která dostala jméno Gobi, nenechali organizátoři kvůli extrémním teplotám běžet, ale vzali ji s sebou, aby mohla Leonarda dál doprovázet.

Poslední den proběhli cílem společně.

Závod je u konce, ale Leonardova a Gobiina společná cesta teprve začíná.

Běžec je odhodlaný Gobi adoptovat navzdory všem byrokratickým a finančním překážkám, jež pramení z jejího stěhování z Číny do Skotska.

„Gobi si mě vybrala za životního parťáka, takže s úžasnou podporou z celého světa dělám všechno pro to, abychom spolu mohli zůstat spolu.“