Pátý ročník Opavská míle® se uskuteční ve středu 6.9.2017. Start závodu je v 18 hodin na ulici Olomoucká, cíl závodu na Horním náměstí. Centrum závodu bude již tradičně v prostorách cíle, na Horním náměstí, kde bude od 15 do 17 hodin probíhat prezentace závodu a doprovodný program.

Trať je dlouhá 1609 metrů a je certifikovanou tratí českého atletického svazu. Délka trati je atraktivní svou nenáročností, a proto je ideální pro všechny věkové skupiny. Na trať se v minulých ročnících postavilo okolo 700 běžců od 3 do 79 let. Na startu nechybí ani atletické špičky z České republiky, Slovenska ale i Polska. Hvězdou letošního

Závod odstartuje Imrich Bugár – diskař, stříbrný z olympiády 1980 v Moskvě. Je zároveň mistrem Evropy z roku 1982 a mistrem světa z roku 1983. Běžeckou hvězdou bude i letos Jakub Holuša, opavský rodák, halový mistr Evropy a halový vicemistr světa na 1 500 m. Nad závodem převzal záštitu, primátor Statutárního města Opava, Ing. Radim Křupala.

Každý účastník závodu v cíli obdrží pamětní medaili, pro vítěze v jednotlivých kategoriích budou připravené hodnotné ceny. Elitní kategorie získávají peněžní ceny. I v letošním ročníku si můžete zakoupit originální tričko Opavské míle. Novinkou letošního 5. ročníku budou rodinné a firemní týmy. Registraci na závod můžete provést na www.opavskamile.cz.

Tisková zpráva