Napotřetí se konečně dočkala. Suverénka letošního Triexpert Cupu Patrícia Puklová mezi ženami vyhrává jeden díl za druhým, letošní triumf ze stezky z Obřan jí však zatím chyběl. Jednou se závodu nezúčastnila, podruhé jí trůn vyfoukla v Triexpertu výjimečně startující rychlá triatlonistka Tereza Durdiaková. Vítězství Puklová ukořistila až nyní ve třetím a letos závěrečném obřanském pokračování oblíbeného brněnského běžeckého seriálu.

Necelých devět kilometrů příjemné stinné rovinaté trasy do Bílovic nad Svitavou a zpět zvládla za výborných 34:21 minut a druhou Magdu Jankovou za sebou nechala bezmála o minutu. O druhou pozici se však strhla pěkná mela. Nakonec třetí Zuzana Ožanová totiž finišovala jen pět sekund za Jankovou a čtvrtá byla pouze o dalších šest sekund zpět Mirka Pešáková.

Zatímco v ženách byla k vidění napínavá podívaná v boji o druhé místo, mezi muži se až do konce bojovalo o prvenství. Stálici Triexpert Cupu Lukáši Souralovi totiž šlapal až do samého závěru na paty kroměřížský atlet Tomáš Navrátil, jenž se v poháru běžně neobjevuje. Soural urval výhru až ve finiši a zaběhl skvělých 29:09. Druhý v cíli na něj ztratil šest sekund a pod třicet minut se vešel ještě třetí Aleš Kocián.

Soural opět využil nepřítomnosti jindy dominantního Jirky Čípy a Jirky Petra a doběhl si už pro svůj letošní čtvrtý triumf. I díky tomu mu stále v celkovém pořadí patří první příčka. Dosud z šestnácti uskutečněných dílů nevynechal ani jeden a právem zatím v čele hodnocení drží téměř stobodový náskok.

Bude zajímavé sledovat, zda Sourala v celkovém pořadí ještě stihne ohrozit Čípa. Do konce Triexpert Cupu však už zbývají jen čtyři pokračování a Čípa už si může dovolit jen jednu absenci. Zatím se totiž zúčastnil deseti závodů a do hodnocení se započítává třináct startů.

Koncem prázdnin už také pomalu začíná přibývat i účastníků. Oblíbené Obřany ve středu přilákaly 282 vytrvalců, kteří si užili příjemný výběh za příjemného, i když pro někoho možná až moc teplého počasí. Větší počet do Triexpert Cupu však vystartoval naposledy začátkem června v Pisárkách. Příští středu 23. srpna čeká na běžecké nadšence z Brna a okolí letos poslední terénní okruh v Popůvkách a pak již je v plánu pětka na dráze. Tam pořadatelé slibují jedno zpestření. „Mezi jednotlivými rozběhy plánujeme vložit dětský běh. Bližší informace včas zveřejníme,“ slíbil ředitel podniku Tomáš Kalina.

Výsledky