Drahomír Randa během sedmi dnů stačil vyhrát v Hradci Králové Olympijský běh a v neděli vyfrkl půlku, kde byl celkově druhý, když ho porazil jen absolutní eliťák.

Ale už v úterý stál opět na značkách Hradeckého poháru, kde to na 49 letého borce zkoušejí mladíci a opět je všechny odpáral a dal si na lesní pětce letošní nej čas – 16:00, jeho traťák je 15:42. Druhý Marek Míl za 16:29.

V soutěži je vypsána kategorie nad 40 let a v ní se doslova řežou o druhé místo padesátník Jirka Doucha z Náchoda a čtyřicátník Václav Modrý z Račic nad Trotinou. Zatím je skóre 4:1 pro Jirku. Ze sedla kola je to nádherné sledovat, jak si Jirka soupeře povodí a ten když si myslí, že může nastoupit dostane opět lekci slušného chování (18:12 a 18:15 jejich časy) . V soutěži běžců s pejsky to spěje k vítězství Aleny Šubrtové, zatím nebyla poražena, a Jana Šplíchala. Ale bojuje se o další bednové fleky.

Horkým kandidátem na druhé místo v mužích je Kamil Hozák s Montym. V ženách letos neběhá Gabriela Bezoušková, čeká radostnou událost, ale s jejím pejskem Triss nastupuje její sestra Beátka Hrubá (obě na foto). V minulém klání běžela celý závod čtvrtá, před ní však pejsci v koncovce totálně odpadli a doslova na cílové čáře urvala druhé místo. Totéž zopakovala i nyní, když před ní šla dvakrát cca pět set metrů přede cíle Anna Krátká s Debinkou, ale holt zkušenost je zkušenost.

Sestry snad poprvé doprovázela na startu jejich maminka, ale spíše to vypadalo to, že přišly tři sestry. Padesátnice Mirka Haisová před pár lety jako jediná žena dala pěšmo 1000 Miles. Tehdy šlo o pěší část závodu 1000 Miles, který vedl okolo republiky a měřil 1859 kilometrů. Mirka to s plnou polní dala za 34 dnů a 3 hodiny.