Jiří Horčička z Ostřetína na Pardubicku je českým rekordmanem v běhu na 24 hodin – 267,1 km, výkon dosáhl v Polsku. Na domácím šampionátu v Kladně byl před dvěma roky druhý (252 km) a letos získal zlatou medaili za výkon 259 kilometrů, když závod ovlivnila dvouhodinová přeháňka. Před druhým v cíli měl náskok šest kilometrů.

Nejlepší ženou byla na celkovém šesté místě Pražanda Radka Churaňová závodící léta za Loko Trutnov, která zapsala 221 km. Před čtyřmi lety dala Radka český rekord 251 km.

Zajímavým jménem mezi startující byla šedesátnice Hana Breburdová, která má nejvíce maratonů u nás – 294. Hanka si umí naložit. Opět byla v červnu nejstarší účastníci triatlonu Moraviaman – 3,8 km voda, 180 km kolo a maraton za 15:34 hodiny. A prej za rok znova!

Pak si dala v červenci Moravský ultra maraton – sedm dní a sedm maratonů. A nyní 24 hodin běhu. „Nepřišla po celou dobu žádná vážná krize, celé jsem si to užila se vším všudy a nakonec tedy 137,4 km, což je o téměř 17,5 km více než loni. Takže spokojenost, splněno a stříbrná bedna v kategorii jako odměna.“