Letošní osmnáctý ročník Běhu okolo Královy hory, který je dalším závodem Frýdecko-Místeckého běžeckého poháru se nesl ve znamení nevlídného a chladného počasí. I tak se v nedělním dopoledni v podhůří Beskyd postavilo na start čtyřicet otužilců, aby se vydali vstříc 16,5 km náročné asfaltové trati s převýšením 200 m vesničkami okolo již zmiňované Královy hory.

Od rána pršelo a studený vítr již tak nepříjemné počasí ještě zhoršoval. Pět minut před startem se však pán hor Radegast nad běžci slitoval a déšť ustal a jen trochu mžilo.

V deset dopoledne tak všichni odstartovali ze Lhotky pod Ondřejníkem směr Metylovice, Palkovice, Myslík, Kozlovice a zpět do Lhotky. Do čela závodu šla česko-polská dvojice Mariusz Miskiewicz Stanczak Team a Tomáš Klášterka, která pěkně spolupracovala a rozhodovaly až poslední metry, kdy se Miskiewicz trhnul a v čase 1:01:52 zvítězil. Chvíli za ním doběhl druhý Klášterka (1:02:06). Třetí příčku po celou dobu až do cíle kontroloval teprve šestnáctiletý borec Slezanu FM Vojtěch Juřica (1:02:48).

Mezi ženami diktovala tempo Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná, která ukořistila vítězství stylem start-cíl v čase 1:10:14. Druhá za ní doběhla dnes stále usměvavá Martina Mazáčová AKEZ Kopřivnice (1:11:25). Na třetí pozici do 13 km běžela dvojice závodnic Barbora Bystřičanová a Kateřina Krtková obě TJ Slezan FM. Poté dorostenka Bystřičanová zařadila vyšší rychlost a doběhla si v čase 1:12:46 pro bronz.

V cíli na každého čekal teplý čaj a sladkosti k zakousnutí. Na vyhlášení medailistů, kteří si odnesli pěknou medaili a vínečko už vykouklo sem tam i sluníčko. Dnešní komorní, ale náročný závod všichni zúčastnění i přes nepřízeň počasí zvládli a mohli se spokojeně odebrat do tepla svých příbytků.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného