Únorový trénink připravený ultra taťkou Olafem Čihákem, mimo jiné pořadatelem Týnišťských šlápot a Pražské stovky, se uskutečnil na trati cestou necestou o délce 43 kilometrů se součtem stoupání přes tisíc metrů z Třemošnice do Chvaletic na Pardubicku v Železných horách.

Nejrychleji ji zvládl, počasí bylo pod mrakem, Jonáš Chudý za 4:26 hodiny. Druhý byl David Mišurinec za 4:34 a třetí Jiří Švejda za 5:06. Všichni bedničkáři šli ve třetí vlně. Celkově čtvrtý byl známý ultrák a pravidelný bedničkář Olafových kratších tras o délce kolem sedmdesáti kilometrů Jiří Špaček za 5:16, který vyrazil na trať půl hodinu před nimi.

Nejlepší ženou byla na celkovém sedmém místě několikanásobná vítězka Olafových stovek Hanka Váchová za 5:32. Ta startovala v první ze čtyř vypsaných startovních vln, v poslední nakonec teda nevyrazil nikdo. V druhé se vydaly na trať Adéla Jemelíková 5:42 a Zuzana Jánová – 5:45, dle mezičasů šly většinu tratě spolu.

Akce se účastnilo přes 60 ultráků a konec startovního pole bojoval s tratí téměř dvanáct hodin. Nechyběl ultrák všech ultráků Jirka Hofman, který má nyní přes 990 stovek a určitě v první polovině roku dá tu jubilejní tisící. Ten byl na trati 11:30.