Mimo lídra soutěží na východě Čech – Velké ceny východních Čech v bězích je zde pořádáno také dost závodů. Hned tuto neděli 10. března se u kultovního hradeckého rybníku Biřička uskuteční další akcička dívčího spolku HaKi run z Hradce Králové, a to Jarní běh Novohradeckými lesy. V tomto týdnu byla zveřejněna šestikilometrová trasa, okruh je běhatelný.

Mezi přihlášenými do závodu je vítěz lednové akce HaKi runu Drahomír Randa, který zatím vyhrál všech jejich dvacet běžeckých závodů a o minulém víkendu byl o sekundu druhý ve Vožickém vytrvalostním běhu na Táborsku. V soutěží žen přijede také lednová vítězka startující pod přezdívkou Liška Podšitá.

Start hlavního závod je ve 12 hodin, před tím se uskuteční soutěže pro děti. Za týden v sobotu 16. března se startem v 13 hodin se potřetí poběží Kros okolo Malče u Chotěboře. Hlavní závod na 13 km je pěkná gajda, 287 metrů výškových, a proto je připravena i rovinatá pětka. Vloni vyhrál padesátník z Jihlavy Jaroslav Vítek, letos třetí muž Zimního běhu na Blaník, před známým čtyřicátníkem z Chotěboře Leošem Pelouchem.

Na tyto dvě akce je možné přihlásit se i na místě. Nyní není jisté jak to bude u Vysokomýtského půlmaratonu v neděli 24. března. Původní kapacita byla navýšena z 250 na 300 běžců a i k tomuto číslu se počet přihlášených blíží, takže je možné, že stejně jako vloni bude Vysokomýtský půlmaraton vyprodán. Start je v deset hodin.