Další povedenou akcičkou děvčat z HaKI runu byl Jarní běh v Novohradeckých lesích. Připraven byl šestikilometrový lesní okruh u rybníku Biřička v Hradci Králové se součtem stoupání padesát metrů, to si závodníci dali v první polovině ve dvou vybězích, koncovka byla z kopce. Běželo se dost proti trase Hradeckého krosu, který se zde uskuteční v neděli 19. června.

A podle očekávání byl v rekordní účasti tradiční vítěz Drahomír Randa ze Stěžer. V lednovém závodě HaKi runu na jiné trati vyhrál doslova o pár sekund, tentokrát měl náskok přes minutu – 19:24 minuty. „Soupeře jsem za sebou cítil přes kilometr, ale pak jsem až do cíle běžel sólo,“ řekl mi po závodě. Drahomíra čeká v neděli 24. března obhajoba prvenství ve Vysokomýtském půlmaratonu a poslední novinkou od pořadatelů je skutečnost, že závod je před vyprodáním, registrace na místě nebude možná.

Celkově druhý doběhl Jiří Vacek za 20:49, vítěz třicátníků, a třetí byl nejlepší mladík Jiří Všetička za 21:02. Následoval další zkušený veterán Václav Rohlík z Pardubic za 21:12. Kategorii nad 50 let vyhrál Tomáš Kyncl z Holic za 21:49.

Na tomto závodě se závodilo dle data narození a Drahomírovi bude padesát v dubnu. Nadupaná byla soutěž žen a roli hlavní favoritky potvrdila Tereza Zuzánková z AC Turnov čase 22:01, byla celkově sedmá. Ve své sbírce úspěchů má maraton zaběhnutý pod tři hodiny a před pár lety běhala i ultra a byla českou rekordmankou v běhu na 12 hodin, výkon téměř 136 km.

Absolutní vítězové dostali volné startovné na Vysockou pětku, silniční běh na 5 km běh zařazený do Velké ceny východních Čech v bězích v neděli 26. května ve Vysoké nad Labem. Drahomír Randa ho dvakrát vyhrál a s účastí počítá.

Zda přijede Zuzánková je ve hvězdách. „Žijeme v Berlíně a sem jsme si udělali rodinný výlet za známými, takže to je ve hvězdách, ale vše je možné.“ Vloni byla Zuzánková na Hradeckém krosu, který také vyhrála.

Celkově druhá byla vítězka mladých děvčat Ivana Machačová z Kostelce nad Orlicí za 23:55. Následovala další mladice Hana Danková – 25:55 a jako čtvrtá, druhá v mladých veteránkách, proběhla cílem vítězka lednového závodu HaKu runu Liška Podšitá ve skutečnosti Aneta Fenešová z Rebels Gym Hořice za 26:36.

Zajímavý souboj proběhl ve starších veteránkách, kde lednová vítězka Petr Eliášová z Vysokého Mýta, která bude i horkou favoritkou na bednu v kategorii padesátnic v domácí půlce (28:36), byla tentokrát udolána domácí Marcelou Najmanovou – 28:02, obě na foto. V lednu bylo pořadí opačné.

V nejstarších mužích zaujal výkon sedmdesátníka a nejstaršího účastníka akce Pepy Bednáře z Počápel u Pardubic – 32:18, který si v pohodě namazal šedesátníky Zdeňka Petržílka ze Slatiňan – 34:15 a pardubického kavárníka Mildu Bajera – 35:15. Mezi nimi doběhl Luboš Jirásko ze Srchu, který zde před pár lety muže nad 50 let vyhrál – 33:47.

Závod to byl skutečně pro všechny, jelikož dokonce dva vytrvalci sólo běžící se dostali dost přes čtyřicet minut, ale i oni vypadali v cíli spokojeně.