Tomáši Štverákovi se na začátku března dařilo na Slovensku. Reprezentant Zubří vybojoval na Letecké stovce bronzovou příčku. V horském ultramaratonu dosáhl v závodě dlouhém 106 kilometrů, s převýšením 3590 metrů, času 10:29:31. Vyhrál Martin Halasz (Compressport/Spon­ser, 9:25:12), druhé místo obsadil Matej Oravec (TJ Magla, Czech Ultra Trail, 9:47:18).

,,Závod měl start i cíl v Trenčíně. Trasa vedla mimo jiné přes Pánskou Javorinu, nebo přes nejvyšší vrchol Považského Inovce Inovec,“ informuje Štverák.

Ten na Slovensku vyplnil mezeru ve svém závodním kalendáři mezi lednovým závodem na 24 hodin na Lysé Hoře a dubnovým Ultra Trailem na Madeiře. Rovněž ho lákalo na Slovensku si zaběhnout rychlejší 100kilometrový závod. V okolí Trenčína chtěl pokořit čas pod 11 hodin.

,,Úvodních 20 kilometrů se běželo ve svižném tempu po rovině podél Váhu. Já jsem běžel ve vedoucí pětičlenné skupině. V prvním kopci se ale vedoucí skupina roztrhala a já jsem v tomto úseku běžel na čtvrté příčce. Záhy měl smůlu lídr závodu Marián Priadka, který ve druhé polovině závodu špatně odbočil a já jsem se posunul na třetí pozici. Tu jsem pak v pohodě udržel až do cíle,“ upozornil na klíčové momenty Tomáš Štverák. Ultraběžec z Valašska si Leteckou stovku užíval.

,,Na trati mě nepotkala žádné krize. Jenom mě s přibývajícími kilometry čím dál víc bolely nohy,“ přiznal Štverák.

Letecká stovka se běžela po trase v pohoří Považský Inovec a ve Strážovských vrších. Doprovázelo ji příznivé počasí. Na kopcích ale foukal vítr a na vrcholu Inovce (1042 m. n. m.) mírně mrzlo.

Do cíle závodu doběhlo 126 mužů.