Sluncem prozářená a lehce ufoukaná, taková byla letošní Jarní 10 v Kravařích na Prajzske. Příjemné jarní počasí tak přilákalo v nedělním dopoledni na start tohoto rovinatého silničního závodu po Kutsko-Zábřežských lukách 111 běžců a běžkyň, aby zabojovali o další body do Prajzsko-Opavské běžecké ligy.

Zázemí bylo tradičně ve sportovním areálu na Olšinkách, kde byl i start a cíl a délka trati tak jako loni byla o 100 m delší, a to 10,1 km.

Pořadatelé opět mysleli i na děti, které si zazávodily před hlavním závodem.

V deset hodin dopoledne se tak všichni vydali na trať polykat kilometry, na kterých dnes nechyběl nepříjemný proťák, který všem foukal zhruba na posledních čtyřech kilometrech před cílem.

Hned od počátku doslova vypálil David Wittek OTC Vlčáci, který si dnes běžel sólo závod a nikomu nedal sebemenší šanci a v čase 35:01 zvítězil. Za ním pak běžela trojice David Flaša Abstinenční repre, Jan Benbenek MK Seitl Ostrava a Roman Kubica AK SSK Vítkovice. Borci tak o medaile bojovali až v posledních metrech, kdy druhý doběhl Kubica (36:25) a půl sekundy za ním třetí Benbenek (36:26). Na Flašu tak zbyla brambora.

Roli favoritky mezi ženami dnes potvrdila Lucie Vikartovská Alisy Sport Team a jako jediná z žen se dostala pod 40 minut a v čase 39:49 zvítězila. Druhou příčku po celou dobu kontrolovala Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (41:05) a třetí doběhla Hana Bednarčíková (42:34).

V cíli na všechny čekal chleba s domácí paštikou, nebo tvarohovou pomazánkou, makový závin či perníková buchta. Závodní dopoledne ukončilo vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny hodnotné ceny. Dalším závodem POBLu tak bude za dva týdny Velikonoční hasičský běh v Jilešovicích.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného